Yhdysvaltain lainvalvonta tarkkailee Bitcoin-lääkkeiden ostoja Darknetissä

NCIS on havainnut virheen darknet-ostoissa, joissa käytetään Bitcoinia. Blockchain-analyysiyritykset keskustelevat salaustekniikkaan liittyvien rikosten torjuntamenettelyistä nousevien haasteiden ohella.

Seitsemän vuotta sitten Yhdysvaltain liittovaltion tutkintatoimiston edustajat matkustivat San Franciscon julkiseen kirjastoon pidättääkseen Silkkitien takana olevan päämiehen Ross Ulbrichtin. Vuonna 2011 avattu Silk Road oli ensimmäinen moderni darknet-markkinat, joilla tuntemattomat käyttäjät voivat ostaa laittomia huumeita, aseita ja muita laittomia tavaroita Bitcoinin ( BTC ) avulla.

Vaikka Silk Road suljettiin vuonna 2013 Ulbrichtin pidätyksen jälkeen, monet ihmiset käyttävät edelleen Bitcoinia ja muita salaustekniikoita ostaakseen laittomia lääkkeitä darknet-markkinoilta .

Esimerkiksi merivoimien rikostutkintayksikön tai NCIS:

n äskettäin julkaisema lehdistötiedote toteaa, että viimeisen vuoden aikana merivoimien henkilöstön huumeetutkimukset ovat lisääntyneet. Monet näistä henkilöistä on erityisesti kiinni ostamassa LSD: tä salauksen avulla darknet-markkinoilta. Julkaisutiedot:

”Viimeaikainen lainvalvontaviranomaisten raportti on paljastanut, että yhä useammat ihmiset ovat siirtymässä ostamaan laittomia aineita pimeän verkon kautta, koska välineet, kuten The Onion Router (TOR), havaitsevat nimettömänä. He käyttävät myös kryptovaluuttoja, kuten bitcoinia, ostojen maksamiseen. ”

Vaikka darknet-markkinat ovat paratiiseja työkaluille, kuten TOR, jotka tarjoavat nimettömyyttä peittämällä IP-osoitteet, lainvalvontaviranomaiset ovat käyttäneet uusia tekniikoita ostajien ja myyjien tunnistamiseksi näillä markkinapaikoilla. Lisäksi, vaikka jotkut salausvaluuttakaupat voivat olla nimettömiä, monet ovat jäljitettävissä. ArbiSmartin automatisoidun salauskaupan alustan pääjohtaja Michael Meyer kertoi Cointelegraphille, että vaikka salauksen käyttäminen laittomien huumeiden ostamiseen saattaa vaikuttaa turvalliselta, Bitcoin-liiketoimia ei voida pitää niin yksityisinä:

”Bitcoin ei ole salattuun salaukseen liittyvä läpinäkyvyys niin yksityinen, kuin ihmiset yleensä ajattelevat. Yritykset, kuten Chainanalysis ja CipherTrace, kykenevät toimittamaan paljon yksityiskohtia jokaisesta kaupasta, mikä lopulta voi paljastaa kyseisten lompakkojen omistajien ja mukana olevien henkilöiden henkilöllisyyden. ”

NCIS on varoittanut merivoimien henkilöstöä riskeistä, jotka liittyvät laittomien ostosten tekemiseen darknet-markkinoilla. NCIS on myös todennut, että kansainväliset, liittovaltion, osavaltioiden ja paikalliset lainvalvontaviranomaiset ovat työskennelleet yhdessä tunkeutuakseen näihin markkinoihin tunnistaakseen ja syyttääkseen asianosaisia.

Lainvalvonta on entistä fiksumpaa

Blockchain -analytiikkayrityksen CipherTracen johtava finanssianalyytikko John Jefferies kertoi Cointelegraphille, että käytännöllisesti katsoen kaikki darknet-markkinoiden liiketoimet tapahtuvat kryptovaluutan avulla. Vaikka tämä voi olla, Jefferies huomautti, että lainvalvonta on ylöspäin peliin sanomalla:

”Rikolliset ovat joko harhakäsityksessä, että krypto on tuntematon, tai he ajattelevat voivansa pestä sen. Tosiasiallisen rahanpesun perusteet koskevat kuitenkin nyt salaustekniikkaa. “

Rahoitustoimintaryhmä eli FATF perusti kesäkuussa 2019 joukon perinteisiä pankkisäännöksiä, joita sovelletaan salaussektorilla . Nämä uudet ohjeet, jotka tunnetaan myös nimellä “matkussääntö”, tarjoavat rahanpesun torjuntaa ja tuntevat asiakkaasi toimenpiteet salauksen valuuttojen suhteen. Näiden sääntöjen tarkoituksena on viime kädessä estää salaustekniikoiden käyttöä rahanpesuun. FAFT totesi, että matkasääntö olisi digitaalisten omaisuuserien palveluntarjoajien vaadittava noudattamaan kesäkuuhun 2020 mennessä. Näyttää kuitenkin siltä, että näiden salaisuuksien antaminen voi kestää odotettua kauemmin, ennen kuin koko salaussektori hyväksyy sen.

Jefferiesin mukaan jonkin verran edistystä on kuitenkin jo tapahtunut. CipherTracen kevään 2020 salausvaluuttarikollisuuden ja AML-raportin mukaan pörssien vastaanottamien suorien rikollisten rahastojen keskimääräinen keskimääräinen keskiarvo laski 47% vuonna 2019. Tämä osoittaa, että salauspörssien maailmanmarkkinat ovat olleet kolme vuotta alhaisimmat: vain 0,17% varoista, jotka saatiin vaihtoon 2019 tulee rikollisista lähteistä. Matkasäännön lisäksi Jefferies totesi, että CipherTrace on luonut ”Defenders League” -nimisen koulutusohjelman, jossa ammattilaiset kouluttavat opiskelijat tutkimaan salaustehtäviä :

”Ohjelman toteuttaminen kesti hetken, mutta meillä on jo noin 30 opiskelijaa koulutusohjelmassa Monteriksen yliopistosta, joka on erikoistunut talousrikollisuuden hallintaan. Loimme myös vain saapuvan botin näiden tapausten täyttämiseksi. Kun lainvalvonta pyrkii paremmin torjumaan näitä rikoksia, tämä ohjelma auttaa. ”

On myös huomionarvoista, että Yhdysvaltain entinen terrorismin ja taloudellisen tiedustelupalvelun valtiosihteeri Sigal Mandelker liittyi äskettäin Chainalysis-neuvottelukuntaan – salaavan oikeuslääketieteen yrityksen, joka toimittaa salaustoimenpiteitä FBI: lle ja sisäiselle verovirastolle. Huhutaan, että Mandelker auttaa tarjoamaan Chainalysisille tietoa siitä, kuinka salaustekniikat voidaan tutkia oikein, ja luodaan kumppanuuksia liittovaltion virkamiesten kanssa.