U.S. regjering Beslaglegger $ 1B i Bitcoin fra Hacker of Darknet Marketplace Silk Road

DOJ avslørte at den hadde beslaglagt nesten 70 000 BTC fra en „Individual X“ som hadde stjålet kryptoen gjennom et hack av Silk Road rundt 2012 eller 2013.

Det amerikanske justisdepartementet (DOJ) stengte den beryktede Silk Road-mørkemarkedsplassen tilbake i 2013, men sagaen – som har vært intrikat knyttet til bitcoin (BTC) siden den var plattformens valgte valuta – fortsetter å tykne.

Det er fordi den fjerde største Bitcoin Evolution tidligere denne uken flyttet 69,369 bitcoins – omtrent 1 milliard dollar den gangen – og sendte Bitcoin blockchain-observatører til vanvidd.

Spekulasjoner montert på hva som skjedde, og noen mennesker slo raskt inn muligheten for at den ansvarlige adressen – 1HQ3Go3ggs8pFnXuHVHRytPCq5fGG8Hbhx – på en eller annen måte var knyttet til Silkeveien.

Spekulasjonen ble bekreftet torsdag 5. november da DOJ avslørte at den hadde beslaglagt de nesten 70 000 BTC fra en „Individual X“ som hadde stjålet kryptoen gjennom et hack av Silk Road rundt 2012 eller 2013.

I henhold til DOJs 5. november-domstolsinnlevering er det klart at USAs politimyndigheter var i stand til å spore eieren av „1HQ3 ″-adressen ved å benytte seg av tjenestene til det anerkjente blockchain-analysefirmaet Chainalysis.

Gjennom Chainalysis klarte disse tjenestemennene å analysere Bitcoin-transaksjoner utført av Silk Road. ” På dette tidspunktet oppdaget de 54 bemerkelsesverdige transaksjoner til to adresser, hvor de fleste midlene der inne havnet i „1HQ3“ -adressen i april 2013. Analytikere bestemte adressens problematiske natur på grunn av den særegne måten midler rant til den:

For eksempel skjedde 10 av overføringene klokken 03:59 og hver overføring var på nøyaktig 2500 Bitcoin. Dette mønsteret for uttak og beløpet som ble trukket var ikke typisk for en Silk Road-bruker … Disse 54 transaksjonene ble ikke notert i Silk Road-databasen som en tilbaketrekning fra selger eller en Silk Road-ansattes uttak, og ser derfor ut til å representere Bitcoin som ble stjålet fra Silkeveien. ”

Så med etterforskere som konkluderte med en hacker, var jakten nå på. Og rovdyrene var mer enn godt nok rustet til å fange byttedyrene sine. „Individ X, hvis identitet er kjent for regjeringen, var fast bestemt på å ha vært involvert i en transaksjon som var relatert til 1HQ3,“ sa DOJ.

Hva skjedde etterpå?

I følge DOJs domstolsinnlevering var Silk Road-grunnlegger Ross Ulbricht klar over den massive tyveriet av BTC fra markedet tilbake i 2013, og gikk til og med så langt for å true Individual X for å returnere midlene, selv om hackeren aldri gjorde det.

Uansett hva som skjedde i de påfølgende årene, var det nok til å gi amerikanske tjenestemenn nok ledelse til å finne Individual X, ettersom etterforskere mottok samtykke fra personen til å beslaglegge 69 369 bitcoin 3. november 2020, på hvilket tidspunkt de ble tatt i varetekt av myndighetene . Kort tid etter tok amerikanske tjenestemenn kontroll over $ 1B BTC-troven.

Ikke glem gaflene
Vi har sett en rekke fremtredende Bitcoin gafler dukket opp de siste årene, som Bitcoin Cash (BCH) og utover. Følgelig betyr denne virkeligheten at DOJ ikke bare har gjort opp med en betydelig BTC-trove, men også store tildelinger av eiendeler som BCH, Bitcoin Gold (BTG) og Bitcoin SV (BSV).

Det neste trinnet for den amerikanske regjeringen er da å auksjonere bort alle disse beholdningene i store biter til offentlige tilbydere.

Boon fra Bullish BTC
Da Individual X hacket nesten 70 000 BTC fra Silk Road, var eierandelen verdt omtrent ~ $ 350 000 på den tiden.

Imidlertid har BTC-prisen styrket seg betydelig de siste årene, og dessuten i 2020 har vi sett kryptoøkonomien komme inn i et annet oksemarked og BTC-prisen kryper over $ 15.000 igjen.

Når det er sagt, er DOJs beslag fra Individual X verdt $ 1B fordi kryptoøkosystemet har vokst raskt de siste årene. Følgelig vil den amerikanske regjeringen gjøre opp med en stor lønningsdag på de kommende kryptouksjonene.