Miljarder dollar i bitcoin blir tillgängliga för borgenärer på Mt.Gox bitcoin-utbyte

Mount Gox, vid ett tillfälle världens största kryptobörs, gick i konkurs 2014 strax efter att dess operatörer upptäckte att cirka 850 000 bitcoin hade stulits från sina plånböcker.

Medan några av dessa medel senare återvanns, gjorde utbytet aldrig …

CoinLab, det första venture-backade Bitcoin-företaget som grundades 2011, meddelade idag ett historiskt avtal med en japansk domstolsutnämnd förvaltare till Mount Gox-konkursen, Nobuaki Kobayashi och MGIFLP, ett fästningsföretag. Fortress är en ledande global investeringsförvaltare med cirka 50 miljarder dollar AUM. Efter nästan sju år rensar avtalet en väg för tiotusentals av de tidigaste bitcoininvesterarna att få 90% eller mer av sin tilldelade bitcoin, en digital tillgång som prissattes till 489 USD den dagen Mt.Gox lämnade in konkurs.

CoinLabs medgrundare Peter Vessenes sa: ”De senaste två åren har CoinLab aktivt förhandlat om ett resultat som detta: en tidig utgång för alla borgenärer som väljer det. CoinLab har lyssnat noga på de bekymmer som Mt.Gox-borgenärerna uttryckt sedan starten. Avtalet med Kobayashi-san och MGIFLP gör det möjligt för CoinLab att fullfölja sina giltiga och legitima fordringar utan att hålla kvar betalningar för resten av gården, och jag är tacksam för MGIFLP: s hårda arbete för att hjälpa till att komma samman. Som en del av avtalet ger CoinLab upp många miljarder dollar i återvinningsbar skada för att säkerställa att borgenärer får sin andel inom kort.

”Utan CoinLabs kostym i spel finansieras gården till en utbetalningsgrad på cirka 23% för alla borgenärers fordringar. Om CoinLabs kostnad råder skulle utbetalningsgraden till andra fordringsägare ha varit ungefär 8%. Denna plan gör det möjligt för alla andra borgenärer att få en utbetalningsgrad på 21% nu, eller om de vill, ta en risk för möjligheten till full återhämtning när tvister äntligen är över genom att stanna kvar, fortsatte Vessenes. ”På CoinLabs vägnar var detta en otroligt komplex tvåårig förhandlingsprocess som balanserade behoven hos CoinLab-investerare, borgenärer, MGIFLP och förvaltaren. Jag är väldigt glad att det nu finns en snabb väg för alla andra fordringsägare. ”

Den överenskomna vägen ger alla borgenärer utom CoinLab ett „tidigt ut“ -alternativ där:

Små borgenärer (upp till 200 000 ¥ JPY) kommer att få 100% av sina fordringar;

Om någon icke-liten borgenär vill få förskottsbetalning kan de ta cirka 90% av förvaltarens uppskattade värde av deras fordran och få utbetalning så fort domstolarna godkänner betalningen.
Den som inte vill få det föreslagna beloppet får stanna kvar och vänta tills tvisterna är över.

Under inga omständigheter kommer dessa borgenärbeslut att hjälpa CoinLab eller direkt betala CoinLab mer än vad som kommer att betalas baserat på en rättvis rättegång.

„Dagens historiska avtal är ett stort steg för tiotusentals borgenärer som har drabbats av Mount Gox utan beslutsamhet“, säger riskkapitalpionjären Tim Draper. ”Det gläder mig att människor äntligen får betalt av Mount Gox. Eftersom Mt.Goxs borgenärer är några av de tidigaste troende på kryptovaluta ser jag fram emot att få min bitcoin liksom de tiotusentals människor som har anspråk. Jag stöder CoinLabs förflyttning idag att återlämna bitcoin till sina fordringsägare, samtidigt som de förföljer sina egna fordringar. ”

Avtalet kommer nu att krävas av en borgenär. När de väl har godkänts kommer betalningarna att skickas till borgenärer som väljer att delta i denna plan så snabbt som möjligt.