Het aantal beleggers dat meer dan 10K BTC beheert, is tot het maximum gestegen.

Grote investeerders, vaak aangeduid als „crypto walvissen“, blijven actief bitcoins kopen. Santimentanalisten vestigden de aandacht op het behoud van de trend voor de opslag van digitale valuta op lange termijn.

Op Twitter presenteerden ze gegevens die erop wijzen dat het aantal zogenaamde „bitcoin walvissen“ in 2020 zijn hoogste niveau heeft bereikt.

Momenteel hebben 111 investeerders minstens 10.000 BTC in hun portemonnee. Rekening houdend met de huidige bitcoin rate ($ 16.200), controleert elk van de „walvissen“ de cryptocurrency voor $162 miljoen.

Het aantal adressen dat 1.000 tot 9.999 bitcoins in handen heeft is nu 2.129 (zes portemonnees onder het record van 2020).

De groei van het aantal houders van minstens 1000 BTC geeft aan dat in het kamp van de grote spelers het standpunt overheerst dat de grootste cryptocurrency op lange termijn in prijs zal stijgen. Steeds meer investeerders beginnen bitcoin te zien als digitaal goud en een effectief instrument om kapitaal te beschermen tegen inflatie.

Bitcoin overschreed deze week opnieuw de $ 16.000 in prijs en bleef niet alleen op dit niveau, maar zette ook de opwaartse bewegingsdynamiek voort.

Bloomberg analist Mike McGlone twitterde onlangs dat BTC minder afhankelijk wordt van de aandelenmarkt. Deze trend leidt tot een nog grotere versterking van de fundamentele posities van de cryptografie.

De strateeg gelooft dat Bitcoin tegen het einde van dit jaar 20.000 dollar zal kunnen bereiken.