First Mover: Gewoon weer een dag voor Bitcoin als US Election Slides Into Discord, Division

First Mover: Gewoon weer een dag voor Bitcoin als US Election Slides Into Discord, Division
Bitcoin (BTC) was lager, op zoek naar richting, omdat de onzekerheid over de Amerikaanse verkiezingsuitslagen over de wereldwijde markten hing. De prijzen daalden met ongeveer 2,2% tot ongeveer $13.700 en bleven de afgelopen week ongeveer binnen hun bereik.

Met belangrijke staten die nog in het presidentià „le ras van de V.S. moeten worden geroepen en Republikeinse gevestigde Donald Trump die Democraten van het proberen aan ,,STEAL“ de verkiezing beschuldigt, is vroeg gelezen dat de bitcoinprijzen op een verhoogde waarschijnlijkheid van verlengde onzekerheid of politieke impasse wijzen die een snel economisch herstel zou kunnen belemmeren.

In traditionele markten, daalden de opbrengsten op de schatkistpapier van de V.S. met 0.11 procentpunt, het meest sinds April, Immediate Edge die een verschuiving naar risicomijding, of misschien een gematigde verwachting van het buitenmaatse lenen van de overheid van de V.S. signaleert. Amerikaanse aandelenfutures schommelden tussen winst en verlies. De Amerikaanse dollar was hoger in de valutamarkten. Goud verzwakte 0,7% tot $1.895 per ons.

„Met miljoenen stemmen in slagveldstaten die nog steeds worden geteld, is het duidelijk dat de verkiezingen rommeliger en langgerekter blijken te zijn dan Wall Street had gehoopt,“ volgens Bloomberg News.

Marktbewegingen
De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn ’s morgens nog steeds in beweging en kunnen nog enkele dagen duren.

Door u aan te melden, ontvangt u e-mails over CoinDesk producten en gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
In sommige opzichten zou de langdurige onzekerheid volledig te verwachten zijn geweest, gezien hoe omstreden de campagne is geweest, met een Amerikaans electoraat dat er net zo verdeeld uitziet als altijd, hoewel het blijkbaar vrij gelijkmatig verdeeld is. Maar op andere manieren was het resultaat een verrassing op korte termijn voor de markten, gezien de verwachtingen van de investeerders in de afgelopen weken voor een „blauwe golf“ van democratische overwinningen die duidelijk niet zijn uitgekomen.

Wat bekend is, is dat het ontbreken van een duidelijk oordeel een slechtst denkbaar scenario voor de wereldwijde markten is, waar veel beleggers bang voor waren.

Hier zijn een paar afhaalmaaltijden voor wat het betekent voor bitcoin-handelaren:

1) Crypto-handelaren die in voorspellende markten spelen, lijken de Democratische uitdager en voormalig Vice President Joe Biden op weg naar de overwinning te zien:

2) De „reflatiehandel“ – waar investeerders een snel economisch herstel verwachtten met voldoende stimulans van de overheid – lijkt nu minder waarschijnlijk. De Democraten hielden het Huis van Afgevaardigden van de V.S. en de Republikeinen zouden moeten de Senaat van de V.S. houden, die tot onenigheid over de grootte van een multitriljoen-dollar coronavirusstimuleringspakket kon leiden wie het voorzitterschap wint. Dat zou slecht kunnen zijn voor de bitcoin, aangezien veel investeerders de cryptocurrency zien als een hedge tegen de inflatie. Ian Shepherdson, hoofdeconoom bij de voorspellende vaste Pantheon, vertelde cliënten in een e-mail vroege Woensdag: „Met Republikeinen die nog steeds de leiding hebben in de Senaat, zouden we verrast zijn om begin volgend jaar een stimulansrekening te zien van meer dan $500B, veel minder dan de $2T die we verwachtten als de Democraten hadden gewonnen.“

3) In sommige opzichten lijkt de status van de presidentiële race in overeenstemming te zijn met wat veel investeerders als het slechtste scenario beschouwden: een onzekere uitkomst met het potentieel om door te slepen. Trump zegt dat hij wil dat de stemming stopt met tellen, mogelijk gezien als een bekentenis dat hij vermoedt dat de definitieve telling hem zou kunnen onthullen als een verliezer, en zegt dat hij de zaak naar het Hooggerechtshof van de VS gaat brengen. Gezien de bekende vechtlust van Trump en de bereidheid om voor elk voordeel aan te dringen, hoe dubieus ook, kon het lelijk worden. Dat zou kunnen betekenen dat de markten een tijdje in een risico-off stemming handelen. In Maart, tankte de bitcoin prijzen samen met traditionele markten toen de aanvankelijke coronavirus verspreiding investeerders aan hunker down leidde.

4) Gebaseerd op de verkiezingsnacht handel, lijkt het erop dat crypto handelaren een Biden overwinning als gunstiger zien voor bitcoin dan een Trump overwinning. Dat zou te wijten kunnen zijn aan de verwachting dat het protectionistische handelsbeleid van Trump en het antagonisme ten opzichte van China, alles bij elkaar genomen, op korte termijn zou leiden tot een versterking van de Amerikaanse dollar. „Er leek een omgekeerde relatie te zijn tussen Trump’s winnende kansen en de prijs van de bitcoin,“ schreef de cryptocurrency-analyse firma IntoTheBlock.

5) De observateurs van de markt kunnen nu beginnen vooruit te kijken naar de regelmatig geplande vergadering van de Federal Reserve op donderdag. Geen actie wordt verwacht, maar de Voorzitter Jerome Powell zou de gelegenheid kunnen gebruiken om zijn bereidheid te benadrukken om in markten tussenbeide te komen als de verkiezingsonzekerheid ertoe leidt dat investeerders de moed verliezen. Dat zou meer stimulans kunnen betekenen, in een jaar waarin de Fed zijn balans al met driekwart heeft uitgebreid tot meer dan $7T. En de verwachting van beleggers dat de stimulans uiteindelijk tot inflatie zal leiden, heeft ertoe bijgedragen dat de bitcoin-prijzen dit jaar bijna verdubbeld zijn.

6) Als opgetekend door CoinDesk’s Nikhilesh De in een verkiezingsnacht live blog, verschillende belangrijke crypto-vriendelijke of op zijn minst crypto-bekende kandidaten won de verkiezing van de Amerikaanse wetgevende zetels. Zij omvatten Senatoren Cynthia Lummis van Wyoming, Tom Cotton van Arkansas en Mark Warner van Virginia, evenals Representatieve Darren Soto van Florida. De rassen konden implicaties hebben voor de cryptowetten en -verordeningen in de loop van de volgende jaren naarmate de industrie rijpt. De’s primer op races om naar te kijken is hier.

Bitcoin viel woensdag naast de traditionele markten nadat President Trump beweerde „fraude“ te hebben gepleegd bij de presidentsverkiezingen en beloofde te stoppen met het tellen van de stemmen.

De val keerde een rally om naar $14.000 die laat op dinsdag werd gezien, volgens de Bitcoin-prijsindex van de CoinDesk.

De cryptocurrency was begonnen terrein te verliezen tijdens de vroege Aziatische handelsuren nadat media rapporten een overwinning voor Trump in belangrijke staten zoals Florida voorspelden, onstuimige hoop voor een Democratische sweep en een groter fiscaal stimuleringspakket onder Biden’s leiderschap.

Maar de laatste beoordeling is dat Biden waarschijnlijk wint als hij twee van de vijf staten nog te dicht bij zich draagt om te worden opgeroepen: Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Georgia en North Carolina, en de voorspellende markten geven hem de knik.

De prijsuitverkoop van Bitcoin versnelde omdat Trump’s dreigement om te stoppen met het tellen van de stemmen de politieke onzekerheid deed toenemen en de traditionele markten deed beven. „We willen dat de stemming stopt,“ zei Trump zonder bewijs. „Dit is een oplichting van het Amerikaanse publiek. Dit is een schande voor ons land.“

Die laatste verklaring zou er een kunnen zijn waar alle kiezers het mee eens zijn.

– Omkar Godbole

Wat is er heet
DeFi-sall-off gaat verder als indextermijn naar het niveau van juni (CoinDesk)

Etherische vergoedingen gepluimd 65% in oktober, na de DeFi-volumes terug naar de aarde (CoinDesk)

Binance crypto uitwisseling herstelt $344K van zwendel DeFi project dat op zijn platform (CoinDesk) lanceerde.

Bijna $1B in bitcoin bewegingen van portemonnee gekoppeld aan Silk Road (CoinDesk)

Analogen
Het nieuwste op het gebied van de economie en de traditionele financiën
Cruise-industrie groep breidt schorsing van de Amerikaanse activiteiten uit tot 31 december (Reuters).

De kopermijnwerker Freeport-McMoran, die in Phoenix, Arizona wordt gebaseerd, overweegt het van de hand doen van hoofdkwartier, stellend dat het personeel ,,toont wij het werk kunnen krijgen gedaan ver“ (WSJ).

De Chinese President Xi Jinping zegt in high-profile toespraak aan het Centrale Comité van de Communistische Partij dat de economie van dat land in grootte in de loop van volgende 15 jaar kan verdubbelen (Bloomberg).